Замість відновлення: в окупованій Кремінній росіяни визначили будинки, які планують знести

Замість відновлення: в окупованій Кремінній росіяни визначили будинки, які планують знести

Так звана окупаційна влада у Кремінній на Луганщині замість того, щоб відновлювати пошкоджений житловий фонд вирішила його зносити. Наразі відомо про намір зрівняти з землею три багатоквартирні будинки.

Як розповів очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, місцевого населення в захоплених ворогом населених пунктах меншає. При тому, як тільки людина або сім'я покидає свою оселю, туди відразу навідуються мародери - "виносять все, що може знадобитися".

В також окупованому Сватовому місто переповнене ворожою військовою технікою. Зважаючи на це, місцеві стараються без нагальної потреби не відходити далеко від своїх помешкань.

Ситуація з визволеними Силами оборони населеними пунктами залишається складною. За даним ОВА, обстріли цих сіл не припиняються ні на день. Ворог вкриває їх як з артилерії, так і з авіації, знаючи, що на цих територіях залишаються цивільні.

"Щоразу, коли до наших деокупованих сіл приїжджають поліцейські або волонтери, населення вмовляють евакуюватися. Втім, люди до останнього тримаються за власні домогосподарства. Але після того, як росіяни вбили двох їхніх односельчан, місцеві більш активно стали погоджуватися убезпечити себе", - розповів Лисогор.

За його даними, зі звільненої території Луганщини, а саме з Макіївки та Невського, за тиждень зголосилися виїхати п'ятеро осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф вивела на бойове чергування в Чорне море ракетоносії. Наразі відомо, що йдеться про один з малих ракетних кораблів проєкту “Буян-М” і фрегат “Адмірал Макаров”. Загальний залп може складати до 16 ракет.

Головне