Залужний обговорив навчання українських пілотів з начальником Штабу оборони Данії

Залужний обговорив навчання українських пілотів з начальником Штабу оборони Данії

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив навчання українських пілотів з начальником Штабу оборони Данії генералом Флеммінгом Лентфером.

Про це Залужний повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, у фокусі розмови було навчання українських пілотів та інженерів на сучасних винищувачах F-16, яке триває у Данії.

"Генерал Лентфер повідомив, що частина наших льотчиків уже успішно пройшла підготовчі заходи і може приступати до льотної підготовки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, він домовився з данськими партнерами розпочати роботу над логістикою задля забезпечення обслуговування та ремонту винищувачів F-16 в Україні.

Валерій Залужний також подякував усьому данському народу, уряду за ухвалене рішення передати Україні 19 літаків F-16. Водночас він висловив подяку за всебічну підтримку в боротьбі з російським агресором.

Нагадаємо, Данія розпочала навчання восьми українських льотчиків на винищувачах F-16. Раніше у Білому домі повідомили, що США підтримують рішення надати F-16 Україні після завершення навчання пілотів. У Повітряних силах заявили, що для переваги в небі Україні необхідні 128 винищувачів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, королева Данії Маргрете II під час аудієнції подарувала президенту України Володимиру Зеленському картину, яку намалювала власноруч. Як зазначається, під час візиту президентського подружжя України до Данії Маргрете запросила Олену та Володимира Зеленських на аудієнцію до королівського палацу. Королева Данії неодноразово висловлювала свою підтримку українському народові.

Головне