Залужний планує новий контрнаступ наступного року, - Die Welt

Залужний планує новий контрнаступ наступного року, - Die Welt

Україна готується до здійснення нової масштабної контрнаступальної операції з визволення окупованих росіянами територій. Таку думку висловив німецький експерт з безпеки Ніко Ланге, пише Die Welt. 

Він зазначив, що новий контрнаступ розпочнеться вже наступного року та додав, що Україна намагається перейти до мобільної війни, яку не вдалося реалізувати під час попереднього.

"Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року", - заявив Ланге.

Видання пише, що одним з напрямків наступу міг би стати плацдарм на Херсонщині, а саме на лівобережжі. Відстань звідти до підконтрольного росіянам Криму, який на переконання експерта є "слабким місцем" росіян, складає 60 км. Українські бійці могли б скористатись тим, що на на цій території відсутні численні укріплення, на відміну від Запорізької області. До того ж, на той час у ЗСУ вже мають бути винищувачі, тобто підтримка війська з повітря. 

Die Welt зазначає, що завдяки вчасній зміні тактики під час літнього контрнаступу українській стороні вдалось зберегти 95% війстковї техніки, яку нам передавали західні партнери та союзники. За даними видання, у "списку побажань" України, який був переданий у Вашингтон, окрім винищувачів F-16 значаться також багатоцільові вертольоти UH-60 Black Hawk та ударні AH-64 Apache, ракетні комплекси, танки M1 Abrams, безпілотники та снаряди. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройним Силам України 32 роки: що треба знати про них та про оцінку їхніх успіхів

Нагадаємо, раніше цього місяця голова українського оборонного відомства Рустем Умєров розповів американському телебаченню, що Сили оборони України пройшли вже дві оборонні лінії, облаштовані російськими окупантами на фронті. Загалом у ворога їх три.

Як писав "Ми-Україна" раніше, свіже соцопитування показало, що практично половина українського населення переконана у тому, що цієї зими ситуація на фронті покращиться.

Головне