Залізничники допомогли евакуювати 4 млн людей із зони бойових дій, - Зеленський

Залізничники допомогли евакуювати 4 млн людей із зони бойових дій, - Зеленський

Українські залізничники з початку повноммасштабної війни допомогли евакуювати близько чотири мільйони людей із зони бойових дій.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони взяли участь в урочистостях з нагоди Дня залізничника в Києві.

З початку цього року наша залізниця успішно перевезла понад 120 мільйонів тонн вантажів, включаючи глобально важливі, такі як продовольство, сказав президент. Також він висловив вдячність кожній країні та Євросоюзу за підтримку наших залізничних маршрутів.

Відзначаючи зусилля українсьих залізничників, Зеленський зауважив, що від початку війни їм вдалося створити нові життєво важливі маршрути, яких Україна потребувала декілька десятиліть. Ці маршрути включають зв'язки з Польщею, Румунією та Молдовою. Українські залізничники зміцнюють внутрішню інтегрованість Європи, забезпечуючи внутрішню єдністт.

Зеленський зауважив, що залізниця в Україні означає більше, ніж просто транспорт.

"Це гарантія, що наші люди, наша українська економіка, наша держава не будуть відірвані від європейських країн, які нам допомагають. Наша залізниця – це гарантія, що області України, наші міста, наші села в різних частинах нашої держави навіть під обстрілами російських терористів об'єднані в один простір життя з необхідними сенсами, з необхідними товарами", – наголосив Зеленський.

Він також відзначив, що російсько-українська війна завдала великих втрат українським залізничникам, призвівши до смерті 530 працівників. Пам'ять цих героїв було вшановано миттєвим моментом мовчання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на війні загинув відомий журналіст Тарас Давидюк.

Головне