"Залежить від ракетних атак": у Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла навесні 

З настанням тепла ситуація з електропостачанням в Україні має покращитись. Традиційно навесні та влітку споживання електрики зменшується. Однак точно сказати, чи триватимуть в нашій країні відключення світла в прийдешні теплі пори року важко, це залежатиме від дій ворога. 

Про це в коментарі “Ми-Україна” повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"На жаль, досі є дефіцит генерації і, безумовно, з підвищенням температури це впливає на падіння споживання. Плюс, ми розраховуємо на відновлювальні джерела, які при наявності сонця зможуть давати більше генерації в систему. Я не хотів би прогнозувати, у багатьох випадках це залежить від тих ударів, які будуть чи не будуть по енергосистемі", - зазначив він. 

За даними “Укренерго, в Україні через похолодання продовжує збільшуватися споживання. Усі області, за виключенням трьох, отримали добові ліміти, відключення світла в них відбувається за складеним місцевими обленерго графіками. 

В Одесі ситуація з електропостачання найгірша - містяни мають світло по дві години тричі на добу.

Нагадаємо, напередодні Комітету з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус спрогнозував покращення ситуації  з електроенергією в Україні у прийдешній весняно-літній період

"І, дійсно, весною-літом сподіваємося, що ситуація буде дещо кращою. Можуть бути дефіцити, зберігатися обмеження, але, зазвичай весною-літом споживання електроенергії зменшується”, – розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, посольство продовжує пошук українців в Туреччині після землетрусу 6 лютого. Наразі відновлено контакт із 74 українцями, ще 22 особи продовжують шукати.

За його словами, кількість українців, яких знайшли після пошуків, постійно зростає. Також він додав, що двох осіб, яких вважали загиблими, дістали з-під завалів живими.

Головне