Закупівля дорожньої солі в Києві завдала збитків бюджету на 11,7 млн грн: підозра посадовиці

Закупівля дорожньої солі в Києві завдала збитків бюджету на 11,7 млн грн: підозра посадовиці

Начальниці відділу закупівель одного з київських комунальних підприємств інкримінують службову недбалість. Вона закупила неякісну сіль для обробки доріг взимку, завдавши збитків бюджету на 11,7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Правоохоронці Києва повідомили про підозру посадовиці комунального підприємства через виявлені порушення під час проведення відкритих торгів наприкінці 2023 року. Комунальне підприємство оголосило тендер на закупівлю майже 1,7 тонн протиожеледної солі, необхідної для обробки доріг та тротуарів у зимовий період.

“Не зважаючи на відсутність необхідних сертифікатів якості, фігурантка під час розгляду тендерної пропозиції прийняла запит від фірми-учасниці конкурсу”, - йдеться у повідомленні. 

Договір на постачання солі на суму понад 11,7 мільйонів гривень було укладено, і комунальне підприємство перерахувало ці кошти на рахунки постачальника одразу після отримання матеріалу.

Згодом з'ясувалося, що сіль не відповідала державним стандартам якості, що стало причиною збитків для місцевого бюджету. Внаслідок недбалих дій посадовиці Києву було завдано збитків на суму понад 11,7 мільйонів гривень.

Начальниці відділу правової роботи та закупівель комунального підприємства оголошено підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Санкція статті передбачає до п'яти років ув'язнення.

Розслідуванням займаються оперативники управління стратегічних розслідувань Києва та слідчі Святошинського управління поліції під процесуальним керівництвом Святошинської окружної прокуратури. Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення інших осіб, причетних до злочину, з метою притягнення їх до відповідальності.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російський диктатор Володимир Путін вніс до Державної думи проект ратифікації Договору про всеосяжне стратегічне партнерство між рф та Північною Кореєю.

Головне