Закрити небо над Харковом: Євлаш перерахував, що для цього потрібно

Закрити небо над Харковом: Євлаш перерахував, що для цього потрібно

Російське окупаційне військо практично щодня гатить по Харкову ракетами, дронами та керованими авіаційними бомбами. Ворог користується географічною наближеністю міста до кордону та високою швидкістю, з якою летять запущені боєприпаси, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

"Відстань дуже часто вирішує питання і дуже висока швидкість, з якою летять ракети, яка дає дуже мало часу на ефективне застосування наших систем. Тому єдине тут ефективне рішення - це стримування саме тактичної авації ворога, яка в тому числі скидає КАБи, виявлення цих систем і їх випередження в завданні вогневого ураження, зокрема завданням контрударів, а також системи ППО різних типів в залежності від цілей", - зазначив він. 

Євлаш додав, що для підсилення ППО Україна потребує підтримки з боку партнерів та союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах прокоментували заяви про "майже нульові запаси" ракет для ППО

Нагадаємо, лідери Нідерландів, Чехії та Данії провели телефонну розмову, під час якої обговорили можливість надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони. Нідерландський прем'єр Марк Рютте зауважив, що особисто був у Харкові і на власні очі бачив наслідки щоденних російських обстрілів, які призвели до руйнування житлових кварталів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що нестача систем ППО стала причиною активізації російських ударів авіаційними бомбами у прифронтових районах. Це, за їхньою оцінкою, може стати вирішальним фактором у захопленні міста Часів Яр на Донеччині.

Головне