У Повітряних силах прокоментували заяви про "майже нульові запаси" ракет для ППО

У Повітряних силах прокоментували заяви про

Військовий оглядач видання Bild Юліан Рьопке напередодні заявив, що в Україні майже повністю вичерпались запаси ракет до систем ППО типу Patriot, SAMP-T, Iris-T та інших. Його заяву в ефірі марафону "Єдині новини" прокоментував речник Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш. 

"Перш за все, маємо розуміти, що Україна не виробляє самостійно дані системи та боєприпаси до них. Тому звісно, що нам потрібно більше ракет, ми не можемо самостійно поповнювати запаси. Наші партнери знають про нашу потребу, вони знають. скільки ракет у нас є, скільки нам необхідно ще. Однак не варто піддаватися паніці - ви бачите і сьогоднішній результат, як відпрацювали наші мобільні вогневі групи, вчора також був досить гарний результат", - зазначив він. 

Євлаш нагадав, що для протидії балістичним та аеробалістичним ракетам Україна потребує більше "Петріотів". Він додав, що "ми дуже очікуємо на поставки нашими партерами цим систем". 

Нагадаємо, напередодні, 11 квітня, Європейський парламент відмовився голосувати за бюджет Ради ЄС, поки Україні не нададуть додаткові ЗРК Patriot. З відповідною ініціативою виступив колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт. Він наголосив на тому, що сукупно країни Європи мають 100 систем Patriot, Україні ж потрібні лише сім.

 Як писав "Ми-Україна" раніше, литовський президент Гітанас Науседа відповів, чому його країна не може надати Україні систему ППО Patriot.

 

 

 

Головне