Закон про "іноагентів": у Грузії вночі спалахнули нові протести (відео)

Закон про

Під будівлею парламенту Грузії ввечері, 1 травня, відбулася масштабна акція протесту проти прийняття законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу", що  пройшов друге читання. Поліція використала сльозогінний газ та водомети проти мітингувальників.

Про це пишуть низка грузинських ЗМІ.

Принаймні вісім учасників протесту було госпіталізовано. За даними "Sputnik Грузия", постраждалі отримали різні травми, включаючи ушкодження обличчя, голови, різних частин тіла, а також інтоксикацію та пошкодження дихальних шляхів.

Біля парламенту чергували 20 бригад "швидкої". Медичну допомогу надали десяткам протестувальників та одному працівникові МВС. Найчастіше постраждалі заявляли про головний біль і подразнення очей.

Тисячі людей зібралися поблизу парламенту Грузії, вимагаючи скасування закону про "іноагентів". Спецназ використовував водомети, сльозогінний газ та, за деякими повідомленнями, гумові кулі проти демонстрантів біля офіційних входів у будівлю.

Довідка.

Це не вперше люди виходять на протест проти цього законопроєкту. Опозиційний мітинг відбувся 8 березня. Мітингувальники принесли велику кількість грузинських та українських прапорів, а також прапорів Європейського Союзу.

Тоді ж в ЄС попередили Грузію про серйозні наслідки ухвалення закону про "іноагентів".

9 березня з парламенту відкликали законопроєкт про "іноагентів". Втім 8 квітня владна партія Грузії повторно зареєструвала цей законопроєкт.

16 квітня в Грузії тисячі людей знову вийшли на протест до парламенту. Лідери опозиції закликали не ухвалювати "російський" закон і "не позбавляти Грузію європейського майбутнього".

Наступного дня верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель застеріг Грузію про проблеми зі вступом в ЄС через закон про іноагентів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни не зможуть захопити Часів Яр до 9 травня.

Головне