Заколотники у Нігері вимагають від посла Франції покинути країну: Париж відреагував

Заколотники у Нігері вимагають від посла Франції покинути країну: Париж відреагував

У Нігері військовий режим, який вчинив переворот та прийшов до влади, вимагає від посла Франції Сільвена Ітте покинути країну протягом 48 годин. Про це пише Reuters.

Заколотники зажадали від французького дипломата поїхати з Нігера через його відмову відреагувати на запрошення на зустріч в МЗС. Після цього у відомстві випустили комюніке, де було вказано, що через "відмову посла Франції в Ніамеї відповісти на запрошення для бесіди 25 серпня 2023 року" до міністерства закордонних справ "та інших дій французького уряду, які суперечать інтересам Нігеру", влада "вирішила відкликати свій агреман пану Сільвену Ітте та зажадати, щоб він залишив нігерійську територію протягом 48 годин".

У Франції вже відреагували на заяву військового режиму Нігеру. У французькому МЗС назвали нікчемною вимогу хунти, однак наголосили, що взяли її до уваги. 

"Путчисти не мають повноважень висувати таку вимогу, оскільки агреман послу надавала єдина легітимна, обрана нігерійська влада", - йдеться у повідомленні французького зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляли "Ми-Україна", повалений президент Нігеру Мохамед Базум звернувся до США та міжнародної спільноти. Він попросив допомогти відновити конституційний порядок у країні. За його словами, у разі успіху перевороту наслідки можуть позначитися далеко за межами країни.

Головне