Закликав змінити межі території України і займався шахрайством: екснардеп від "Партії регіонів" Святаш піде під суд

Закликав змінити межі території України і займався шахрайством: екснардеп від

В Україні судитимуть колишнього народного депутата за заклики до зміни меж території країни, легалізацію майна та фінансове шахрайство. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IV-VIII скликань. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, шахрайство, підроблення документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, колишній парламентар, використовуючи свою політичну посаду, фактично керував однією з найбільших в Україні бізнес-структур із продажу транспортних засобів. При цьому він був кінцевим власником групи підприємств з понад 90 юридичних осіб і отримав від банку кредитну лінію у сумі 50 млн доларів.

"У якості забезпечення можливості повернення кредитних коштів обвинувачений передав у заставу банку близько 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права. Після настання терміну повернення коштів він використав завідомо підроблені документи та переоформив майно на інші підконтрольні йому суб’єкти підприємництва, звільнивши у такий спосіб це майно з під обтяжень", - зазначили в ОГПУ.

Проведені спеціалістами експертизи підтвердили завдання діями нардепа збитків на 1,1 млрд гривень. 

Також прокурори встановили, що у 2019 році екснардеп після оголошення в розшук виїхав в росію.

За клопотанням прокуратури було арештовано його майно та активи на понад 600 млн грн. Їх передали в управління АРМА.

За попередніми даними, йдеться про колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Дмитра Святаша.

Як повідомляли "Ми-Україна", суд обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському, який виїхав за кордон під виглядом супроводження свого батька на лікування до медзакладу іншої держави. 

Головне