Закликала до вбивства українських дітей: Симоньян оголосили про ще одну підозру

Закликала до вбивства українських дітей: Симоньян оголосили про ще одну підозру

Пропагандистка путінського режиму та головний рупор Кремля Маргарита Симоньян отримала вже другу підозру від СБУ за заклики вбивати українців, бомбардувати міста та виправдання війни, яку розв'язала рф. 

"Вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення рф та воєнні злочини російських окупантів. Серед нових задокументованих злочинів фігурантки є публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Крім цього російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України", - йдеться у повідомленні. 

"Боброїдка" веде Telegram-канал, в якому регулярно просуває наративи російської верхівки, видаючи їх за нібито власні "авторські". Окрім того. Симоньян є часткою гостей пропагандистського шоу, яким керує її "колега" Володимир Соловйов.

Чергова підозра "рупору Кремля" оголошена за статтями про геноцид (ч. 2 ст. 442); посягання на територіальну цілісність української держави (⁠⁠ч. 2 ст. 110), пропаганда та виправдання війни (ст. 436; ч. 3 ст. 436-2).

Як відомо, попередню підозру Симоньян було оголошено торік у березні - за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила підозру російському актору з "Бандитського Петербурга" Дмитру Пєвцову за його інформаційну-підривну діяльність на користь кремлівського диктаторського режиму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в СБУ відреагували на вимоги російського міністерства закордонних справ росії арештувати очільника СБУ Василя Малюка. У відомсті нагадали Москві, що це саме на голову Кремля Володимира Путіна чекають у Гаазі за його злочини.

Головне