Захисники неба збили за ніч 27 з 44 ворожих "шахедів"

Захисники неба збили за ніч 27 з 44 ворожих

У ніч проти 6 вересня російські війська атакували Україну однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П, а також 44 ударними дронами Shahed 131/136. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Ракети росіяни запускали із повітряного простору тимчасово окупованої Луганщини та Брянської області рф, а ударні дрони — з Курська, Приморсько-Ахтарська у рф та мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму.

Ще 8 БпЛА були локаційно втрачені під дією РЕБ, один повернув у бік Донеччини, а ще кілька цілей спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває.

Ворог також атакував однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П.

ППО працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Нагадаємо, за останню добу з 5 на 6 вересня, росіяни втратили на фронті 1170 солдатів, 20 артилерійських систем і засіб ППО. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Львівська громада у ніч на 6 вересня зазнала атаки ворожих дронів. Уламки збитого "шахеда" стали причиною займання на складах в районі села Малехів, розповів міський голова Андрій Садовий.

Головне