Захист неба 24/7: Наєв розповів про ефективність української ППО

Захист неба 24/7: Наєв розповів про ефективність української ППО

Система протиповітряної оборони на північному кордоні України забезпечується як зразками озброєння українського виробництва, так і західного. Захист неба в Північній операційній зоні здійснюють досвічені та вмілі бійці, всі засоби ППО повністю забезпечні ракетами

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв після ознайомлення з роботою та побутом груп протиповітряної оборони оперативного компандування “Північ”. 

«На озброєнні наших підрозділів протиповітряної оборони стоять зразки як західної техніки, так і української. Всі без виключення військовослужбовці добре вмотивовані, мають чималий бойовий досвід і вміло його використовують під час відбиття як атак безпілотних літальних апаратів, так і крилатих ракет.  Звісно, ми розуміємо: якщо буде більше зразків західної техніки, то і ефективність нашої системи протиповітряної оборони значно підвищиться”, - розповів він.

Наєв наголосив, що захист неба здійснюється в цілодобовому режимі - наші бійці не припиняють стежити за повітряним простором ні на мить. Водночас інтенсивна бойова робота стартує вже у випадку виявлені загрози.

«Коли українці тільки чують сигнал повітряної тривоги, розрахунки протиповітряної оборони вже зайняли свої основні або запасні стартові позиції та привели системи у готовність, щоб у разі потреби перехопити удар противника», - розповів генерал-лейтенант.

Командувач додав, що українські розрахунки ППО не знаходяться на одному місці. У такому разі противник мав би змогу легко визначити, де стоять оборонні системи та їх знищити.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Італія з Францією анонсували відправку систему ППО SAMP/T Україні найближчим часом.

Крім того, Франція та Італія закуплять для України 700 ракет для комплексу ППО SAMP-T.

Головне