Загибель французьких волонтерів на Херсонщині: Франція викликає російського посла

Загибель французьких волонтерів на Херсонщині: Франція викликає російського посла

Міністерство закордонних справ Франції збирається викликати російського посла Алексєя Мєшкова для пояснень через загибель двох французьких волонтерів внаслідок удару рф по Херсонщині. Про це повідомляє BFMTV з посиланням на дипломатичні джерела.

У французькому зовнішньополітичному відомстві готують ноту з засудженням російських ударів, що призвели до загибелі двох громадян Франції в Україні.

Також у МЗС Франції збираються засудити поширення російською стороною дезінформації щодо Парижу, що було зафіксовано кілька днів тому.

Французька сторона очікує, що відносини Парижа та Москви, які і зараз перебувають не на найвищому рівні, можуть ще більше погіршитися після візиту президента Франції Емманюеля Макрона в Україну цього місяця. 

Раніше росіяни звинуватили Францію у "мілітаристському божевіллі" через нові поставки озброєння Україні.

Нагадаємо, 1 лютого російські окупаційні війська атакували Херсонську область, внаслідок чого у Бериславі загинули двоє іноземних волонтерів, які виявилися громадянами Франції. Згодом смерть французів прокоментував президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що російський терор не знає кордонів і національності жертв.

Як повідомляли "Ми-Україна", під час візиту у Київ французької делегації Україна та Франція наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди.

Головне