За півтора роки на окупованих територіях відбулося щонайменше три ротації гауляйтерів, - Федоров

За півтора роки на окупованих територіях відбулося щонайменше три ротації гауляйтерів, - Федоров

Росіяни з початку окупації вже тричі змінили на захоплених територіях гауляйтерів. Про це розповів мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, росія масово перекидає на ТОТ росіян, щоб мати ручну владу.

"Всі відомі зрадники, ті, хто погодилися, вже давно, десятиліттями були посібниками ворога. Це на прикладі Балицького, це на прикладі Данильченка і ще кілька таких людей. Є друга категорія. Це ті, хто впродовж останніх 3-5 років знаходилися під карним розшуком, під переслідуванням наших силових структур, наприклад за корупцію. І мали найближчими місяцями, тижнями сідати у в’язницю. Але як вони вважають, окупація Мелітополя їм допомогла. Або ті люди, яких зовсім ніколи ми не бачили в активному нашому житті до окупації. Ці люди сьогодні підняли голови і вважають, що можуть чинити якимось чином владу. Але насправді ми розуміємо, що за півтора роки пройшло щонайменше три ротації гауляйтерів на тимчасово окупованій території. Коли ставили одного голову населеного пункту, потім іншого, потім знову іншого. Тож і цих зрадників точно будуть міняти. Саме тому і заводять в списки людей, які точно не зрадять, тому що вони з континентальної рф приїхали", - зазначив Федоров.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ повідомила про підозру главі окупаційного “Міністерства освіти” у Мелітополі, яка, зокрема, змушує школярів співати російський гімн.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.