За час контрнаступу ЗСУ звільнили 47 квадратних кілометрів під Бахмутом, - Маляр

За час контрнаступу ЗСУ звільнили 47 квадратних кілометрів під Бахмутом, - Маляр

Українські воїни продовжують просування на Бахмутському напрямку. Лише за минулий тиждень за вказаному відтинку фронту Сили оборони звільнила територію площею три квадратні кілометри, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

В цілому від початку контрнаступальної операції на Бахмутському напрямку нашим захисникам вдалося звільнити 47 квадратних кілометрів.

"На Бахмутському напрямку противник веде обороні дії з метою стримування просування наших військ та безуспішно здійснює спроби відновити втрачене положення у районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області. В районі Кліщіївки маємо певні успіхи", - розповіла Маляр.

За даними українського оборонного відомства, ворог продовжує спроби просування на Куп’янському напрямку, проте ЗСУ дають йому гідну відсіч. Українське військо відбиває по декілька ворожих атак за добу. Кількість обстрілів з боку противника не зменшується.

"На Лиманському напрямку противник веде безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки, Білогорівки Луганської області та продовжує перегрупування військ", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський заявив, що українські воїни прорвали першу лінію оборони рф в Запорізькій області. Цьому передували тижні розмінування мінних полів. Він відзначив, що російські загарбники витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% – на другу та третю, а відтак далі українській стороні буде легше.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони затвердило новий перелік хвороб, за яким оцінюють придатність до військової служби. Зміни стосуються низки хвороб, серед яких: клінічно вилікуваний туберкульоз; вірусні гепатити з незначним порушенням функцій; безсимптомний ВІЛ; хвороби ендокринної системи з незначними порушеннями функцій; легкі короткотривалі хворобливі прояви психічних розладів та інші.

Головне