З початку 2023 року Нафтогаз вже сплатив 75,4 млрд грн податків

З початку 2023 року Нафтогаз вже сплатив 75,4 млрд грн податків

З початку 2023 року Група Нафтогаз вже сплатила в державний та місцеві бюджети 75,4 млрд гривень податків. Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Як зазначається, із цих коштів у бюджет країни компанією було сплачено 69,8 млрд гривень. Це становить близько 11,5% платежів, які контролюються Державною податковою службою України. Ще майже 6 млрд гривень було перераховано до місцевих бюджетів.

За словами голови правління та CEO НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, робота компанії - це не тільки енергетична стійкість країни, але й стійкість економічна.

"У жовтні наші підприємства відрахували до держбюджету 4,7 млрд грн. Ми постійно працюємо над збільшенням свого прибутку, що своєю чергою впливає на ріст відрахувань у бюджет країни", - наголосив Чернишов.

нафтогаз.jpg (212 KB)

Нагадаємо, компанія “Укргазвидобування” діджиталізує виробництво з 2020 року. Протягом трьох років сучасні технології були впроваджені на понад 630 свердловинах. Відомо, що з початку 2023 року до єдиної системи моніторингу було доєднано понад 250 свердловин.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, акціонерне товариство "Закарпатгаз" перейшло під контроль держави. "Закарпатгаз" став 19-тим газорозподільним підприємством, яке було інтегровано у Нафтогаз з початку цього року. Як відомо, АТ "Закарпатгаз" обслуговує 278 тис. домогосподарств та понад 4 тис. юридичних осіб.

Головне