З травня 2023 року жодна ракета “Кинджал” не долетіла до Києва, - Повітряні сили

З травня 2023 року жодна ракета “Кинджал” не долетіла до Києва, - Повітряні сили

З моменту розгортання в Києві зенітних ракетних комплексів Patriot українські сили ППО успішно перехоплюють усі російські балістичні ракети "Кинджал", випущені по столиці.

Про це повідомив командир 96-ої зенітної ракетної бригади, полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко в інтерв'ю “Укрінформу”.

“З початку травня 2023 року жодна балістична ціль не досягла своєї цілі в межах столиці нашої країни. Понад 20 "Кинджалів" були запущені по Києву і всі – успішно перехоплені”, - наголосив Яременко.

За його словами, українські зенітники не роблять різниці який саме тип ракети летить у бік Києва чи це “Кинджал” Х-47М, чи “Іскандер-М”, чи 48Н, або “Циркон”, запущений з ракетного комплексу “Бастіон”., адже для них “це в першу чергу балістична ціль”.

Яременко також зазначив, що зменшення інтенсивності обстрілів Києва з боку росії не пов'язане з ефективною роботою української ППО. 

“росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти”, - додав він.

Коментуючи питання протидії КАБам, Яременко підкреслив, що найефективнішим способом боротьби з ними є знищення носія. 

“Не буде носія – не буде керованої авіаційної бомби. Ми маємо озброєння, яке здатне це робити, але його досить мало. Нам треба озброєння, нам треба для цього зенітні керовані ракети”, - зазначив командир бригади.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська скинули керовану авіаційну бомбу на Руську Лозову Харківської област. Внаслідок ворожої агресії загинула 67-річна жінка.

Головне