З початку року Київ спрямував більше 380 млн грн на безпеку та оборону і планує виділити ще

З початку року Київ спрямував більше 380 млн грн на безпеку та оборону і планує виділити ще

З початку 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку та оборону. Про це  повідомляє мер Віталій Кличко.

За 2022 рік на ці потреби виділили майже 850 мільйонів гривень, тобто загальна сума - більше 1,2 мільярда.

Мер ініціював позачергове засідання Київради, де планує обговорити допомогу українським захисникам. Він додав, що місто "надасть максимальну підтримку" виробникам дронів – приміщення, пільги. Також він запевнив, що нові інфраструктурні проекти зараз не планують.

Кличко пояснив, що за законом, кошти з місцевих бюджетів не можна перераховувати напряму ЗСУ, але можна фінансувати потреби військових підрозділів у територіальній громаді (за зверненням щодо потреб цих підрозділів).

У грудні Київрада ухвалила "бюджет виживання" на 2023 рік. Доходи бюджету запланували в сумі понад 66,3 мільярда гривень. Видатки – 65,6 мільярда. У бюджет України заклали один трильйон доларів, або 43% коштів, на армію й безпеку.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 20 липня закликав місцеву владу використовувати ресурси бюджетів "справедливо і правильно": "Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога".

Як писав “Ми-Україна”раніше, дороги і стадіони за десятки мільйонів, барабани в укриття або пісок на пляжі в столиці. Влада у містах продовжує дивувати замовленнями на багатомільйонні закупівлі. 

Головне