З Ізраїлю евакуювали четверту групу українців

З Ізраїлю евакуювали четверту групу українців

З Ізраїлю 19 жовтня чартерним рейсом до Румунії відлетів четвертий евакуаційний борт з 79 українцями.
Про це повідомили у посольстві України в Ізраїлі.

"19 жовтня о 22:30 за місцевим часом, з аеропорту Бен Гуріон (Тель-Авів) чартерним рейсом до міста Бухарест (Румунія) відлетів четвертий евакуаційний борт з 79 громадянами України", — йдеться у повідомленні.

У відомства додали, що забезпечили надання консульської допомоги українцям під час реєстрації та проходження паспортних і митних процедур.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у своєму зверненні до американців з Овального кабінету попросив підтримки для України та Ізраїлю.

Президент США назвав поточний момент "переламною точкою — битвою між світовими демократіями та автократіями".

Байден порівняв війну в Ізраїлі з війною росії в Україні. Він звинуватив ХАМАС і президента рф володимира путіна в бажанні "повністю знищити сусідню демократію", однак, зазначив, що вони "є різними загрозами".

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю, а також сказав, що підтримка обох країн є "життєво важливою для національної безпеки Америки".

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант взяв на себе відповідальність за неспроможність зупинити бойовиків ХАМАС у суботу, 7 жовтня. 

За його словами, саме він відповідає за оборонну галузь країни і відповідав за неї протягом останніх двох тижнів, навіть під час складних інцидентів. Він зазначив, що також є відповідальним за те, аби привести Ізраїль до перемоги у битві.

Головне