З Херсонщини відходить вода, триває евакуація: оперативні дані на ранок 13 червня

З Херсонщини відходить вода, триває евакуація: оперативні дані на ранок 13 червня

На Херсонщині вода продовжує спадати, на ранок 13 червня середній рівень підтоплення становить 2,7 м. Вода відійшла від 200 осель на підконтрольній Україні частині області, розповів очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

"На Правобережжі підтопленими залишаються 3600 будинків в 31 населеному пункті. Протягом минулої доби вода відійшла від 200 осель. На жаль, маємо загиблих - вчора у Херсон виявили тіла двох потопельників. Зараз відомо про 10 загиблих через підрив Каховської ГЕС. Ще 20 осіб отримали поранення, безвісти зниклими вважаються 42 людини", - зазначив він.

В області триває пошуково-рятувальна операція. До неї долучено 1600 осіб та 23 одиниць техніки. Загалом з підтоплених населених пунктів на правобережжі евакуйовано вже 2757 людей, з яких 263 дитини та 77 маломобільних осіб.

На лівобережжі, яке поки що перебуває під контролем російської армії, "ситуація надзвичайно критична".

"Там під водою 17 населених пунктів і в жодному з них росія не поспішає рятувати людей, котрі через них опинилися в смертельній небезпеці. Ми ж робимо все можливе аби врятувати наших людей звідти. Нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини", - наголосив Прокудін.

За даними Штабу ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС, поблизу Нікополя фахівці не мають зв'язку з вимірювальними датчиками. А відтак точних даних про зниження рівня води у Каховському водосховищі наразі немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти обстріляли населені пункти у Запорізькій області. Загалом загарбники завдали 85 ударів по 14 мирних містах і селах.

Головне