З Донеччини через небезпеку вивезуть ще кілька десятків дітей

З Донеччини через небезпеку вивезуть ще кілька десятків дітей

Примусову евакуацію дітей оголосили на Донеччинні. Йдеться про 72 дитини, що залишаються у дев’яти населених пунктах регіону. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції.

За даними правоохоронців, діти перебувають у небезпеці, оскільки населені пункти, в яких вони знаходяться, постійно обстрілюють російські окупанти.

Евакуювати родини з дітьми будуть групи "Білий янгол", парамедики поліції, працівники ДСНС, патрульної поліції, поліції охорони та представники військових адміністрацій.

Також у поліції додали, що у ході четвертого етапу евакуації з восьми населених пунктів Очеретинської, Мар’їнської та Торецької громад з небезпеки було вивезено 269 дітей.

Крім евакуації дітей спецгрупи "Білий янгол" також вивозять із зони небезпеки дорослих, людей з інвалідністю та маломобільних осіб.

Нагадаємо, Україні вдалося повернути ще чотирьох викрадених росіянами дітей із Запоріжжя та Херсонщини. Усі вони вже перебувають у безпеці в одному з центрів Save Ukraine.

Як повідомляли "Ми-Україна", генпрокурор Андрій Костін заявив, що росія, відверто ігноруючи засади міжнародного гуманітарного права, вивезла з України понад 19 500 дітей. Свої злочинні дії агресор проводив під виглядом нібито "гуманітарних операцій".

Головне