З армії росії повернули 85 завербованих індійців

З армії росії повернули 85 завербованих індійців

Міністр закордонних справ Індії Вікрам Місрі повідомив про успішне повернення 85 індійських громадян, яких обманом завербували до лав російської армії. Про це пише Hindustan Times.

Серед репатрійованих також є тіла індійців, загиблих у війні проти України.

За словами міністра, індійська влада продовжує працювати над звільненням ще 20 своїх громадян. Місрі зазначив, що Делі перебуває у "дуже тісному контакті" з російськими міністерствами закордонних справ та оборони щодо незаконного залучення індійців до російської армії.

Як повідомляється, вербування відбувається через соціальні мережі та місцевих агентів під виглядом працевлаштування або навчання в "приватних університетах". Після прибуття до Росії в людей відбирають паспорти і відправляють воювати проти України. За даними видання, на фронті вже загинули щонайменше дев'ять громадян Індії.

Очікується, що питання звільнення решти індійців буде обговорено під час зустрічі прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді з Володимиром Путіним на майбутньому саміті БРІКС у Казані.

Нагадаємо, унаслідок ворожої атаки на обласний центр загинули троє людей, а 19 отримали поранення, серед яких 8-річна дівчинка. Такі дані оприлюднені в результаті атаки окупантів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти 10 жовтня 2024 року розстріляли дев'ятьох українських військовополонених на території Курської області. Серед загиблих був військовослужбовець 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Руслан Голубенко з позивним "Руха".

Головне