З 14 бригад, які нам треба підготувати, ми не оснастили навіть 4, - Зеленський

З 14 бригад, які нам треба підготувати, ми не оснастили навіть 4, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії розповів про критичну ситуацію з озброєнням для українських військ. За його словами, Україна наразі не може належно оснастити навіть 4 із 14 бригад, які необхідно підготувати. 

"Все відбувається дуже повільно. Нам потрібно підготувати 14 бригад. Досі в нас цього немає, і з цього пакета бригад ми не оснастили навіть 4", - наголосив Зеленський.

Президент пояснив, що під час восьмимісячної паузи перед схваленням нового пакету допомоги від США, Україна була змушена використати всі наявні резерви. "Ми використовували все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, те, що є на складах або в резервних бригадах, які нам зараз потрібні. Ми забрали всю зброю, яка в них була", - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що постачання допомоги від партнерів відбувається занадто повільно, що ускладнює ситуацію на фронті та заважає Україні ефективно протистояти російській агресії. Ця заява президента підкреслює нагальну потребу в прискоренні та збільшенні обсягів військової допомоги Україні від міжнародних партнерів.

Нагадаємо, українські захисники завдали удару по скупченню російських окупантів на території Курської області. Про це повідомив підрозділ "Khorne Group" 116-ї окремої мотострілецької бригади, опублікувавши відео операції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Херсоні, в Дніпровському районі внаслідок скиду вибухівки з російського дрона поранено 82-річну жінку. Про це повідомляє Херсонська облана військова адміністрація.

Головне