Європа також відчуває удари рф по енергетичній інфраструктурі України, - Кудрицький

Європа також відчуває удари рф по енергетичній інфраструктурі України, - Кудрицький

Європа також відчуває наслідки ракетних ударів рф по енергетичній інфраструктурі України. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, в Європі вплив на енергосистему після російських ударів не такий сильний, як в Україні, проте теж відчутний.

"В Європі при атаках на українську енергосистему теж відчувається певний вплив. Він не такий великий, тому що європейська енергосистема має дуже великий масштаб, але європейці теж відчувають ці атаки. Це зовсім не пов'язано ні з якими комерційними операціями", - зазначив Кудрицький.

Нагадаємо, восени під час однієї з ракетних атак рф на Україну після влучання в об'єкт критичної інфраструктури світло зникло не лише в українців, а також і в Молдові. Енергопостачання тоді вдалося досить швидко відновити, проте на деякий час в країні зупинився навіть громадський транспорт.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що під час масштабної ракетної атаки 14 січня рф пошкодили дев’ять блоків теплових електростанцій України, проте енергосистема країни витримала цей удар.

Головне