Євлаш: "Вагнерівців" знову перекидають на схід України

Євлаш:

Керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що найманці ПВК "Вагнера" знову беруть участь у боях на сході України.

Про це він розповів в коментарі РБК-Україна. За словами керівника пресслужби, учасники угруповання повертаються з Білорусі, куди їх направили після заколоту Євгена Пригожина, і переукладають контракт з Міністерством оборони рф.

Євлаш заявив, що на території Східного угруповання військ вже присутні "вагнерівці". Вони там виступають як у ролі військових, так і інструкторів. Крім того, частина бойовиків з 8 тис. тих, що були направлені до Білорусі, виїхали до Африки.

Переукладають контракти, ймовірно, близько 500 учасників "Вагнера". Командування армії окупантів має намір знову залучати їх у боях проти України.

При цьому Євлаш зазначив, що "вагнерівці" більше не є суттєвою загрозою для українських військ, адже був ліквідований їхній ватажок Євген Пригожин.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, правоохоронні органи Норвегії затримали колишнього командира ПВК “Вагнера” Андрія Медведєва. Він намагався втекти назад до росії.

Головне