Ворог намагається контратакувати: Євлаш розповів про звільнення Кліщіївки

Ворог намагається контратакувати: Євлаш розповів про звільнення Кліщіївки

Українські військові 17 вересня звільнили село Кліщіївка, що під Бахмутом. Втім, російські окупанти не змирилися із втратою населеного пункту і намагаються контратакувати.
 
Про це розповів керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в програмі "Лінія фронту" на телеканалі "Ми-Україна".

Він зауважив, що у звільненні Кліщіївки брали участь 80-та бригада ДШВ, 5-та ОШБр та зведені бригади штурмової національної поліції України "Лють" та 95-ої бригади ДШВ.

"Дуже довго тривала операція зі звільнення нашими захисниками цього населеного пункту. Дуже багато уваги приділялося плануванню та збереженню життя і здоров’я наших військових, аби з мінімальними втратами ми здійснили звільнення цього тактично важливого селища", - сказав Євлаш.

Він додав, що цей населений пункт відкриє ЗСУ шляхи для подальшого просування в тили противника.

"Що дає нам звільнення Кліщіївки? Це взяття під контроль траси, яка забезпечує логістичні сполучення з населеним пунктом Бахмут, висоти та плацдарм для подальшого просування. Це є оголення південного флангу та збільшення дальності ураження різної артилерії – як західної, так і нашої", - пояснив Євлаш.

Керівник пресслужби Східного угруповання військ підкреслив, що ворог не змирився із втратою населених пунктів, тому продовжує завдавати удари та намагається контратакувати. За минулу добу там відбулося 14 бойових зіткнень, 576 разів ворог використовував артилерію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, тіло ексголови Херсонської ОДА Лагути знайшли біля гаражів у Києві.

Головне