Єрмак поділився з Салліваном оперативними даними щодо оборони Бахмута 

Єрмак поділився з Салліваном оперативними даними щодо оборони Бахмута 

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вчергове поговорив телефоном з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном. Сторони обговорили низку тем, серед яких оборона Бахмута та українська “формула миру” .

Про це інформує пресслужба ОП. 

Як зазначається, перелік обговорюваних тем включав наступні: 

Окремо Єрмак висловив вдячність США підтримку на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй резолюції «Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеохоплюючого, справедливого та сталого миру в Україні».

Нагадаємо, Генасамблея ООН 23 лютого ухвалила переважною більшістю голосів резолюцію щодо необхідності досягнення справедливого миру в Україні. Документ містить перелік положень з “формули миру” української сторони, яка була презентована восени 2022 року, та містить низку рішень, які необхідні для завершення війни.

За резолюцію проголосувала 141 держава-член ООН. Утримались від голосування 32 країни, серед них Іран, Казахстан та Китай. росія виступила проти резолюції, а разом з нею і Білорусь, Сирія, Північна Корея, Еритрея, Малі, Нікарагуа.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками 2022 року світові власники найбільших статків втратили в цілому 10 трильйонів доларів. Торік їх спіткав “потрійний шок” – економічний, енергетичний та геополітичний. 

Головне