Єрмак і Залужний поговорили з Салліваном та Міллі про ситуацію на фронті, в Бахмуті зокрема

Єрмак і Залужний поговорили з Салліваном та Міллі про ситуацію на фронті, в Бахмуті зокрема

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і керівник Офісу президента Андрій Єрмак телефоном поговорили з радником американського президента з нацбезпеки Джейком Салліваном і головою Об’єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі.

Про це інформує прес-служба Офісу Президента.

Сторони говорили про оперативну ситуацію на фронті та можливі дії росіян. Окремо зупинилися на обороні Бахмута та заходах, які наразі вживаються для забезпечення стійкості позицій українських сил на Донеччині.

Українські представники наголосили, що зараз важливо продовжувати надавати Україні необхідну військову та фінансову підтримку.

Єрмак висловив вдячність народу США, адміністрації американського президента Джо Байдена та Конгресу країни за неухильну підтримку України у протистоянні російській агресії.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський укотре наголосив на важливості утримання міста Бахмут під контролем України. Він пояснив, що кожен день оборони населеного пункту дає нам час на підготовки резервів та змогу підготуватися до майбутніх наступальних операцій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг допустив, що оборона міста Бахмут Збройними силами України може зазнати поразки вже найближчими днями. Він додав, що це не обов’язково стане переломним моментом у російсько-українській війні.

 В Українському центрі безпеки та співпраці на прогноз Столтенберга відповіли. Голова відомства Сергій Кузан зазначив, що командування Сил оборони володіє всією повнотою інформації і може обирати різні стратегії стосовно Бахмута. За його словами, той факт, що після Ставки Верховного Головнокомандувача було прийнято рішення про підсилення фортеці Бахмут свідчить, що вона виконує свою основну функцію.

"Тобто все одно, як би там не було, ворог сточується об весь цей укріплений район. І всі його спроби перерізати шляхи постачання, взяти в оточення Бахмут, вони є невдалими”, - підкреслив він.

Головне