Єдиним джерелом доходів в Сєверодонецьку є соціальні виплати, - Стрюк

Єдиним джерелом доходів в Сєверодонецьку є соціальні виплати, - Стрюк

Єдиним джерелом доходів в тимчасово окупованому Сєверодонецьку є соціальні виплати так званої російської установи "соціального захисту".
 
Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєверодонецьк Олександр Стрюк.
 
"Єдиним джерелом коштів для того, щоб вижити, є соціальні виплати, які запровадили окупаційні установи соціального захисту. Людям там виплачують якісь пенсії, іноді бувають із затримкою у місяць-півтора, але все ж таки виплачують. Це робиться все на російську паспортизацію в обмін на отримання ще якихось документів. Тобто використовується все для того, щоб людей загнати в російські реалії", - сказав він.

На запитання, чи можна щось придбати за гривні, Стрюк відповів:

"На скільки надходить інформація з міста, то гривню майже з обігу примусово вивели. Вона фактично не ходить у місті".

За його словами, у Сєверодонецьку залишилися проукраїнські люди, які чекають деокупації, але разом з тим є так звані "ждуни".

Нагадаємо, в Україні почалася 428 доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Армія рф продовжує наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де за добу наші захисники відбили 54 атаки. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 54 атаки противника на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі обстріляли Миколаїв - є влучання в багатоповерхівку.

Головне