Японія також вступила в "місячну" гонку: країна відправила посадковий модуль Місяць (відео)

Японія також вступила в

Японія може стати п'ятою країною у світі, якій вдалось успішно посадити свій перший дослідницький модуль на Місяць. Запуск ракети H-2A з модулем SLIM та космічним рентгенівським телескопом XRISM на борту відбувся з Космічного центру Танегасіма у четвер, 7 вересня.

Як пише Reuters, до цього несприятливі погодні умови тричі змушували Японське космічне агентство (JAXA) переносити дату старту.

У відомстві відзвітували, що приблизно за годину від запуску ракети-носія H-2A як посадковий модуль, так і космічний телескоп XRISM успішно досягли орбіти

Якщо не виникне жодних надзвичайних ситуацій та все йтиме за планом вже через кілька місяців SLIM спробує здійснити першу в історії Японії м'яку посадку на природний супутник Землі.

Як очікується, модуль сяде поблизу місячного моря Mare Nectaris, місячного моря, яке, якщо дивитися з Землі, виглядає як темна пляма. Ключова ціль — перевірити передову оптичну технологію й технологію обробки зображень. Після приземлення апарат аналізуватиме склад олівінових порід у пошуках підказок про походження Місяця.

Видання пише, що жодного ровера на модулі немає, проте є два маленькі апарати, які будуть викинуті на поверхню супутника Землі після посадки. Їхнє призначення полягає у додатковому "нагляді" з головним модулем та забезпеченні зв'язку із ним.

Як відомо, Японія також запланувала відправити свого астронавта на поверхню Місяця у другій половині 2020-х років у рамках програми NASA Artemis.

Нагадаємо, 23 серпня індійська місія “Чандраян-3” успішно здійснила посадку на Місяці.
Індія стала четвертою в історії країною, яка успішно посадила на поверхню супутника Землі космічний апарат. Вже за кілька днів “Чандраян-3” надіслав світлини Місяця, які він отримав на свої бортові камери.

Як писав “Ми-Україна” раніше, після успіху на Місяці Індія обрала новою космічною метою Сонце. У суботу, 2 вересня, країна здійснила запуск обсерваторії “Адитья-L1”, яка вивчатиме небесне тіло.

Головне