WSJ:Ілон Маск регулярно і таємно спілкується з Путіним

WSJ:Ілон Маск регулярно і таємно спілкується з Путіним

Ілон Маск з кінця 2022 року підтримує регулярні контакти з Володимиром Путіним. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"У мене є надсекретний допуск, але я повинен сказати, що... Причина, з якої вони тримають це в секреті, полягає в тому, що це дуже нудно", – цитує газета слова бізнесмена.

За даними видання, бізнесмен обговорює з російським лідером особисті теми, ділові питання та геополітичну ситуацію. Крім того, Маск підтримує зв'язок з іншими високопоставленими російськими чиновниками, зокрема з головою адміністрації президента рф Сергієм Кирієнком.

Ці контакти викликають занепокоєння в адміністрації США, оскільки Маск через свою компанію SpaceX має тісні зв'язки з американськими військовими та розвідувальними службами і потенційний доступ до секретної інформації. Водночас уряд США опинився перед дилемою через значну залежність від технологій мільярдера.

Наприкінці 2023 року Кремль звернувся до Маска з проханням не активувати термінали Starlink над Тайванем на прохання китайського лідера Сі Цзіньпіна. WSJ зазначає, що діалог Маска з Путіним може сигналізувати про можливе відновлення взаємодії з російським лідером, особливо на тлі заяв Дональда Трампа про бажання досягти домовленостей щодо війни в Україні.

Сам Маск, коментуючи ситуацію, назвав інформацію про контакти "нудною", незважаючи на наявність у нього надсекретного допуску.

Нагадаємо, Ілон Маск, який агітує за кандидата-республіканця Дональда Трампа, вперше не назвав переможця "щоденного" розіграшу призу в мільйон доларів серед зареєстрованих виборців у штатах, що сумніваються. Це сталось вже наступного дня після того, як Мін'юст заявив, що його дії  можуть бути незаконними.

Як писали "Ми-Україна" раніше, американський підприємець та мільярдер Ілон Маск посилив свою фінансову підтримку президентської кампанії Дональда Трампа. 

Головне