Виселяють студентів та лікарів, щоб заселити окупантів: Федоров про ситуацію в Мелітополі

Виселяють студентів та лікарів, щоб заселити окупантів: Федоров про ситуацію в Мелітополі

Російське військо останнім часом почало активно нарощувати кількість живої сили в тимчасово окупованому місті Мелітополь та на Запорізькому напрямку загалом. Для того, щоб їх десь розселити окупаційна влада виселила студентів з гуртожитків та медиків з місцевої лікарні.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини на телеканалі “Ми-Україна” розповів міський голова тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

"На цьому тижні вони виселили з гуртожитків двох наших вищих навчальних закладів студентів для того, щоб розмістити там свій особовий склад. Також вони виселили із центральної районної лікарні наш персонал, щоб так також розмістити гуртожиток. Тож сьогодні вони масово насичують живою наш тимчасово окупований Мелітополь", - зазначив він.

Федоров розповів, що росія стягує у місто як мобілізованих, так і "вагнерівців. Їхня мета - оборона території, яка наразі перебувають під контролем рф.

“Саме тому в передмісті Мелітополя вони створюють свої тренувальні полігони. Також вони посилюють і контроль в місті. Наприклад, сьогодні блокпости в Мелітополі розташовані навіть на вході до центрального парку: всіх перевіряють та обшукують. Така ж ситуація виникла з додатковим встановлення блокпостів навколо міста Мелітополь, і навіть в Кирилівці. Мабуть, для того, щоб більше контролювати та тероризувати місцеве населення”, - додав міський голова.

Нагадаємо, військовий експерт Сергій Грабський днями заявив, що наступу на Запоріжжя не буде. За його словами, окупаційне військо просто не зможе зібрати достатню кількість особового складу та військової техніки для цього. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк зяавив, що українські захисники будуть готові йди в контрнаступ орієнтовно за два місяці.

Головне