Випали з графіку: Буданов розповів про терміни звільнення Криму

Випали з графіку: Буданов розповів про терміни звільнення Криму

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів про свої прогнози щодо термінів звільнення Криму. Він визнав, що українські сили "випали з графіка".

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода. За його словами, хоч ЗСУ і "випали з графіка", але все ж таки йдуть до мети.

"Так, випали з графіка. Так, на жаль, треба визнати, що події розвиваються повільніше, ніж мали за всіма розрахунками. Але маємо те, що маємо", – наголосив Буданов.

Він додав, що українські захисники і захисниці "впевнено рухаються вперед", і ця інформація вже давно стала публічною.

"Ну, а якщо подивитися на Крим і на той рівень бойових дій, які відбуваються на території півострова, то ви зрозумієте, що нема з чим порівнювати порівняно з 2022-м, я вже не говорю про період з 2014 по 2022 роки. Тобто ми йдемо до мети. Так, повільніше, ніж хотілося, повільніше, ніж розраховували. Але йдемо", – зазначив очільник ГУР.

Крім того, як розповів Буданов, прогнози розвідки базуються на "фактах, цифрах, перебігу подій, на прогнозах за показниками економіки, військових і так далі".

"Але є ще реальність, яка відбувається, як то кажуть, на полі бою. Реальність на полі бою виявилася менш інтенсивною, ніж сподівалися на той момент", – додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські захисники у четвер, 24 серпня, провели спецоперацію в Криму. Внаслідок чого наші бійці ліквідували щонайменше 30 російських окупантів та пошкодили чотири швидкохідні катери. 

Головне