Втратив руку під час порятунку поранених: прикордонник Олександр Морський розповів про захист Маріуполя та жахи Оленівки

Втратив руку під час порятунку поранених: прикордонник Олександр Морський розповів про захист Маріуполя та жахи Оленівки

46-річний Олександр Морський - захисник Маріуполя, який рятував поранених з "Азовсталі", втратив руку та пережив полон окупантів в Оленівці. Він пережив найбільші жахіття в своєму життя за час полону, однак не втратив віру у перемогу України.

Як розповідає чоловік, раніше він був прикордонником, коли почалася війна, перебував вже на пенсії. Проте він, не роздумуючи, став на захист країни.

В Маріуполі Олександр ризикуючи власним життям, на катері перевозив поранених на "Азовсталь", щоб їм могли надати медичну допомогу.

"Не звертав увагу, не розглядав нікого (з тих, кого перевозив на "Азовсталь", - ред.). На це просто не було часу. Час був дорогий для того, щоб врятувати життя людей. Старалися робити це максимально швидко… Коли ми проходили на катері, нас просто обстрілювали", - розповідає Олександр.

Однак наприкінці березня окупанти вже ж поцілили в його катер, саме під час того обстрілу чоловік втратив руку - її ампутували медики на Азовсталі. 

Згодом захисників чекав наказ вийти з "Азовсталі" й тоді, за словами Олександра, почалося найгірше - його та ще понад 2 000 захисників повезли у полон в Оленівку. Олександр згадує, що більшого жаху він не бачив за все своє життя. В Оленівці було все: психологічний тиск, допити, залякування й навіть спроби вербування. Проте чоловік все витримав, адже знав, що в Україні його чекає дружина, тому весь цей час він беріг розламану навпіл обручку.

Після звільнення з полону Олександр пройшов реабілітацію та повернувся на службу. Зараз він чекає на біонічний протез, щоб мати більші можливості. 

За словами захиника, він впевнений у перемозі України у цій війні та сподівається, що після закінчення усіх цих жатіть нашу країну чекає неймовірне майбутнє.

Головне