Встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя: СБУ затримала ворожого агента

Встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя: СБУ затримала ворожого агента

Служба безпеки України затримала російського агента, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, аби шпигувати за колонами Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі.

Як зазначається, чоловік збирав розвідувальні дані про маршрути руху та кількість техніки і військових, які відправлялися на фронт. 

Одним із перших завдань агента був збір інформації про обласне управління Служби безпеки. Так він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби. Для відслідковування колон військових місцевий житель встановив уздовж основних автошляхів приховані вебкамери.

Проте співробітники СБУ виявили та деактивували пристрої, які встановив зрадник. Як з'ясувалось, чоловік встановлював камери у місцях, на які йому вказав "куратор" з російської ФСБ. Після цього він хотів слідкувати за онлайн-трансляцією автомобільного трафіку і надавати віддалений доступ кадровим співробітникам фсб.

За виконання завдання російська спецслужба переправила на картку агента 30 тис. гривень. СБУ затримала зловмисника під час технічної перевірки однієї з вебкамер.

Як повідомило СБУ, агентом є місцевий житель. Наприкінці вересня він дистанційно вийшов на адміністратора проросійського Telegram-каналу і запропонував йому свою допомогу. Після отримання "пропозиції" адміністратор вивів чоловіка на зв’язок з представником ФСБ рф.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

сбу2.jpg (143 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила агента рф, який коригував ракетні удари по Слов'янську та Лиману.

Головне