ВРП звільнила із посад суддів Всеволода Князєва та Олексія Тандира

ВРП звільнила із посад суддів Всеволода Князєва та Олексія Тандира

Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва з посади судді Касаційного адміністративного суду та Олексія Тандира із поста судді Макарівського районного суду Київської області. Про це ВРП повідомила у своєму телеграмі.

Суддя Макарівського районного суду Київської області 26 травня на блокпості збив 22-річного нацгвардійця. Наразі він у СІЗО.

"ВРП звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку", – йдеться у повідомленні. 

Його звинувачують в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйонів доларів. У січні 2024 року Князєв, після внесення застави у понад 18 млн грн, вийшов із СІЗО. Заставу зменшували сім разів.

Вища рада правосуддя винесла вердикт щодо судді Тандира, якого звинувачують у скоєнні трагічної автомобільної аварії в нетверезому стані. Інцидент стався 26 травня 2023 року в Києві та призвів до загибелі військовослужбовця Національної гвардії. За результатами розгляду справи ВРП прийняла рішення про відсторонення Тандира від суддівської посади.

Цей випадок підкреслює серйозність наслідків керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння та демонструє готовність судової системи притягати до відповідальності навіть представників судової влади.

Нагадаємо, взяли під варту екскерівника Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Про це повідомив Офіс генпрокурора. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники поліції затримали двох іноземців, які організували незаконний переправлення через кордон українських чоловіків призовного віку. Зловмисники приховували призовників у рефрижераторах з м’ясом.

 

Головне