Ворожа авіація вранці скинула на Берислав чотири авіабомби: є загиблий та поранені

Ворожа авіація вранці скинула на Берислав чотири авіабомби: є загиблий та поранені

Російські загарбники у понеділок, 25 вересня, атакували Берислав на Херсонщині. Під час ранкового "нальоту" авіація противника скинула на населений пункт чотири авіаційні бомби. Попередньо, атаку було здійснено російським Су-34.

Як повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, один з ворожих снарядів поцілив у споруду, в якій розташовувалась житлово-експлуатаційна контора. Ще одна бомба знищила житловий будинок.

За даними Генпрокуратури, під завалами можуть знаходитися цивільні. Більш точних даних у відомства немає, оскільки обстріл регіону триває.

Наразі відомо про одного загиблого та декількох травмованих. Інформація про наслідки удару ще уточнюється.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з убивством розпочато досудове розслідування.

Окрім того, 25 вересня вночі агресор вгатив по Херсону, "прилетіло" по одному з навчальних закладів обласного центра. Під ранок з авіації противник бив по Ольгівці та Львовому.

Нагадаємо, упродовж минулої доби армія рф 87 разів відкривала вогонь по мирних містах, селищах та селах Херсонщини. По території області прилетіло майже 500 снарядів. Ворог гатив з РСЗВ, артилерії, танків та мінометів, також застосовував дрони та авіацію.

Під час ворожих обстрілів постраждали житлові квартали, будівлі медичного та навчальних закладів, церква, об’єкт критичної інфраструктури в Бериславському районі, споруди заводів у Херсоні. Загинуло двоє цивільних, ще 11 - поранено.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час масованого удару по Україні 25 вересня українські захисники неба ліквідували 30 повітряних загроз з 33 запущених. Йдеться про 19 збитих ворожих ударних безпілотників “Shahed-136/131” та 11 одиниць ракет “Калібр”. За даними Повітряних сил ЗС України, не вдалося збити один з російських “Калібрів” та ще дві надзвукові універсальні протикорабельні “Онікси”.

Головне