Ворог за минулу добу скинув на південь близько 30 КАБів, - Гуменюк

Ворог за минулу добу скинув на південь близько 30 КАБів, - Гуменюк

Російське окупаційне військо скоротило число артилерійських обстрілів правобережжя Херсонщини, натомість ворог став активніше завдавати авіаційних ударів та застосовувати керовані авіаційні бомби (КАБи). Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

"Було шість авіаційних ударів та близько трьох десятків КАБів було скинуто - 28 або 29 - зараз підбиваються підсумки", - сказала вона. 

Гуменюк додала, що бойова робота наших захисників продовжується. Лише минулої доби знищено 12 артилерійських гармат, три човни, дуже багато автобронетанкової техніки і 46 окупантів.

Речниця наголосила, що, тим не менш, запаси у ворога дуже серйозні на лівобережжі, тому Сили оборони активно нищать також і ворожі склади. Так за добу, що минула противник на лівобережжі позбувся двох свої пунктів постачання та ще двох спостережних пунктів.

За даними Херсонської ОВА, упродовж 15 жовтня армія рф майже 100 разів відкривала вогонь по Херсонщині. Міста, селища та села області агресор атакував з РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, зенітно-артилерійських комплексів, а також застосовував дрони та авіацію.

"російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; будівлю навчального закладу у Бериславському районі; підприємство у Херсонському районі; підприємство у Херсоні", - інформують у відомстві.

Нагадаємо, Кіровоградська область вночі у понеділок, 16 жовтня, пережила ракетно-дроновий удар. У місцевій ОВА повідомили про наявність влучання та одну поранену особу. В результаті обстрілу цивільна інфраструктура не постраждала. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, військові 25-ї окремої повітрянодесантної бригади України збили російський вертоліт Мі-8. Запис знищення ворожого гвинтокрила показав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський.

 

 

 

Головне