Ворог вночі атакував південь "шахедами": як впоралась ППО

Ворог вночі атакував південь

Військовослужбовці рф у ніч на 8 січня атакували південні області України вісьмома ударним безпілотниками типу Shahed-131/136. Всі повітряні загрози українські захисники неба ліквідували, інформують Сили оборони півдня України.

Цієї ночі ворог скеровував дрони-камікадзе по Одещині та Миколаївщині з Чорного моря. 

"Сім безпілотників захисники неба зі складу повітряного командування "Південь", угруповання різнорідних сил ВМС та МВГ інших складових Сил оборони знищили саме в Одеській області, ще один - у Миколаївській області", - вказано у дописі.

Зафіксоване займання внаслідок падіння уламків одно зі знищених "шахедів". Пожежа сталась на відкритій території в межах Одеського району. Обійшлося без руйнувань та травмованих.

Як відомо, російська армія вранці 8 січня атакувала мирні українські міста та села зі стратегічної авіації, випустивши крилаті ракети, балістику та "Кинджали". Вибухи лунали у Дніпрі, Кривому Розі, Чернігові, Харкові та інших. В останньому зокрема ворог бив по промислових обʼєктах обласного центру, є одна постраждала. У м. Зміїв (Чугуївський район) прилетіло по будинку, під завалами можуть бути люди.

Нагадаємо, у Запоріжжі 8 січня прогриміло п'ять вибухів. По місту росіяни вгатили балістикою та крилатими ракетами, є постраждалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 7 січня втрати російської армії у війні проти України зросли на ще 440 солдатів. Сили оборони України також утилізували дев'ять танків, 14 бойових броньованих машин, 13 артилерійських систем та 11 дронів.

Головне