Ворог став ще інтенсивніше обстрілювати Запорізьку область, - Федоров

Ворог став ще інтенсивніше обстрілювати Запорізьку область, - Федоров

Запорізька область знову опинилася під шквальним вогнем російських окупантів. Голова місцевої ОВА Іван Федоров повідомив, що протягом минулої доби ворог завдав по регіону 404 удари, скеровуючи удари по восьми населених пунктах.

"Ворог почав ще інтенсивніше обстрілювати Запорізьку область. За останню добу це 404 обстріли. Дещо збільшилось з минулого тижня, було в середньому 350... Чергові сім будинків повністю зруйновано. Ворог продовжує тривати в шаленій напрузі всіх мешканців території області", - зазначив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Агресор продовжує застосовувати широкий спектр озброєння для терору мирного населення. Зокрема, окупанти завдали авіаційних ударів по селах Теренувате та Кам'янське. Особливо інтенсивними були атаки з використанням безпілотників. Загалом 172 дрони різних модифікацій накрили своїми смертоносними "подарунками" Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку. 

Окрім того, окупанти 21 раз застосували реактивні системи залпового вогню, обстрілявши Роботине, Малу Токмачку, Новоандріївку, Малинівку та Гуляйполе. 209 артилерійських снарядів впали на території Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного та Малинівки. 

Попри масштабні обстріли, цього разу мирні жителі не постраждали.

Федоров наголосив на наявності проблем із водопостачанням в регіоні. 

"Основна проблема, яка у нас є з водопостачанням - це після того, як противник зруйнував нашу Каховську ГЕС. Частина Запорізької області, здебільшого окупована, відчуває дефіцит питної води. Тому сьогодні є проблема на лівобережній частині області з водопостачанням, які ми намагаємось вирішувати", - зазначив він. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 17 на 18 червня вкотре здійснило спробу атакувати Україну ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Українські оборонці неба відбили атаку, знищивши всі засоби повітряного нападу противника. 

 

Головне