Ворог продовжує наступальні дії поза межами Авдіївки, - 3 ОШБр

Ворог продовжує наступальні дії поза межами Авдіївки, - 3 ОШБр

Російські окупанти після відходу українських підрозділів з Авдіївки продовжують наступати вже за межами міста. Наразі ключовий напрямок зусиль росіян - Ласточкине, вони туди перекидають резерви, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максим Жорін в ефірі марафону "Єдині новини". 

Він зауважив, що нинішня ситуація відрізняється тим, що на сьогодні воїни Сил оборони перегрупувались на більш зручні тактичні рубежі, на яких краще утримувати оборону.

"Ворог продовжує наступальні дії вже поза межами міста (Авдіївка - ред.). В основному - зусилля в напрямку населеного пункту Ласточкине. Туди перекидається величезна кількість особового складу і техніки. Лише за сьогоднішній ранок там було підбито п'ять одиниць БМП противника і знищено декілька рот піхоти... Вони намагаються то пішки йти, то намагаються застосовувати техніку, зокрема танки. Росіяни на сьогодні ще мають достатньо сил для того, щоб продовжувати наступальні дії. Єдине - ми зараз знаходимось у трохи кращому тактичному положенні", - розповів Жорін. 

За його словами, росіяни активно застосовують авіацію та дрони. Так, наприклад, помічено активне використання окупантам "Ланцетами" по позиціях ЗСУ, чого раніше не було.

"Ворог робить абсолютно все щоб продавити нашу оборону на зайнятих нами рубежах. Успіху вони не мають", - підкреслив заступник командира 3 ОШБр.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за минулу бойову добу на Таврійському напрямку втрати російської армії у живій силі склали 521 особу, у техніці - 60 одиниць, не враховуючи 233 безпілотників (ліквідованих або нейтралізованих).

Головне