Ворог під час атаки по Україні втретє за півроку застосував підводні ракетоносії, - Дмитро Плетенчук

Ворог під час атаки по Україні втретє за півроку застосував підводні ракетоносії, - Дмитро Плетенчук

Ворог під час атаки по Україні втретє за півроку застосував підводні ракетоносії. Про це повідомив Дмитро Плетенчук.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня зазначив, що росіяни застосували підводні носії "Калібрів". Все тому, що виводити надводні ракетоносії у Чорне море вони не наважуються.

"Маючи такий потенціал у Чорному морі, який росіяни фактично не можуть використовувати, то в якийсь момент вони мають спробувати це зробити. Я попереджав, що це будуть підводні човни, бо виводити надводні кораблі наразі вони не наважуються. Але більш ніж за півроку це третє їх застосування", – зазначив він.

Наразі сумарний залп "Калібрів" – до восьми ракет. Інші ж кораблі перебувають у пунктах базування.

"Рівень ракетної небезпеки дуже високий! Будьте уважні до сигналів повітряних тривог", – наголосили Сили оборони півдня України.

Нагадаємо, Бельгія виділить 200 мільйонів євро на ініціативу протиповітряної оборони під керівництвом Німеччини та поставить Україні ракети. Про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 27 квітня російські загарбники атакували об’єкт критичної інфраструктури на Прикарпатті. Минулося без постраждалих. Про це повідомила очільниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Головне