Ворог атакував двома хвилями "шахедів": що відомо зараз

Ворог атакував двома хвилями

Окупаційна армія рф вчергове атакувала Україну кількома десятками ударних дронів. Точну кількість застосовних ворогом "шахедів" Повітряні сили ще не можуть, оскільки наліт БпЛА тільки закінчився. Відбій загрози ударних БпЛА для Хмельницької області пролунав близько 10:30.

Як розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат, атака відбулась у два етапи. Перша хвиля розпочалася напередодні ввечері, другу - було випущено сьогодні під ранок. 

"Вже є збиття, є результати як на півдні і півночі, так і на сході та в центрі", - сказав він. 

Детальний звіт по знищений засобах повітряного ураження буде опублікований пізніше.  

Атака дронами 5 січня: що відомо на цю годину

  • Дніпропетровська область. Збито шість "шахедів", усі – у Криворізькому районі.
  • "Уламки впали на територію непрацюючого підприємства. Ніхто не постраждав", - заявили в ОВА. 
  • Херсонщина. Росіяни трьома дронам-камікадзе вдарили по Високому Тягинської громади. Удари прийшлися по адміністративній будівлі та модульному містечку, є поранені.
  • Миколаївщина. Напередодні ввечері "шахед" поцілив у склади агропідприємства у Баштанському районі. також постраждав ДНЗ та будинок культури.  
  • Черкаська область. За ніч збито п'ять ударних безпілотників. 

Нагадаємо, російське окупаційне військо вранці 4 січня завдало ракетного удару по Кропивницькому. Внаслідок атаки є загиблий, восьмеро поранених та руйнування енергетичної інфраструктури. У Міненерго уточнили, що в результаті удару пошкоджено один з об'єктів НЕК "Укренерго" та об'єкт "Кіровоградобленерго".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Пентагоні розповіли, коли пілоти ЗСУ можуть завершити навчання на F-16.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.