В Пентагоні розповіли, коли пілоти ЗСУ можуть завершити навчання на F-16

В Пентагоні розповіли, коли пілоти ЗСУ можуть завершити навчання на F-16

Льотчики з України можуть завершити навчання на винищувачах F-16, що вони проходять у США, до закінчення 2024 року.

Про це заявив бригадний генерал, представник Пентагону Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

"Залежно від рівня навичок льотчиків, тривалість навчання може становити 5-8 місяців. Отже, я припускаю, що ці пілоти закінчать навчання приблизно до кінця року, але точних строків наразі назвати не можу", - сказав він.

Райдер також зауважив, що українська група щодня продовжує льотну підготовку на авіабазі в Арізоні, ознайомлюючись спочатку з основами експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, а потім переходячи до польотів на реальних літаках.

3 січня два винищувачі F-16 з Норвегії будуть відправлені до Данії з метою тренування українських пілотів у використанні цих літаків.

Минулого року Норвегія оголосила про своє приєднання до зусиль Данії, Нідерландів та інших країн у забезпеченні літаків для потреб України.

Про аналогічне рішення заявила і Бельгія 4 січня. Відомо, що двомісні версії літака F-16 розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень.

Також Бельгія відправить до Данії близько 50 осіб особового складу для навчання пілотів ЗСУ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, британське МЗС виступило із заявою на тлі застосування російською армією балістичного озброєння північнокорейського виробництва. Відомство закликало владу КНДР відмовитись від подальшої передачі боєприпасів агресору.

Головне