"Ворог застосував і дрони, і тактичну авіацію", - Гуменюк прокоментувала нічну атаку по Україні

Армія рф у понеділок, 2 жовтня, здійснила черговий удар по Україні. Окрім ударних дронів, противник застосовував керовані авіаційні бомби - лише цієї ночі їх було скинуто 18 штук, розповіла в ефірі марафону "Єдні новини" керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

Росіяни цієї ночі атакували Дніпропетровську та Херсонську області. Не минулося без влучань - постраждало одне з промислових підприємств Херсонщини.

"Вночі ворог застосував 18 КАБів. Це знову спрямування на цивільну інфраструктуру, на житлові райони. Пошкоджено і лікарню, і об’єкти кричної інфраструктури", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що ця дронова атака була не дуже масована, ймовірно завдяки ній, російська армія розраховувала встановити, де стоїть українське ППО.

Як відомо, Повітряні сили ЗС України нарахували сім ударних безпілотників, випущених окупантами по Україні цієї ночі. Ворог запускав баражуючі боєприпаси з території Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю рф. Українські захисники неба ліквідували чотири "шахеди".

Нагадаємо,  очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що в ході нічної ворожої атаки над областю було збито три БпЛА противника.  Наразі інформація про руйнування, постраждалих чи загиблих не надходила.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російське окупаційне військо упродовж всієї ночі та під ранок 2 жовтня завдавало ударів по Херсону та області. Внаслідок атак є руйнування, поранені та загиблі. Так, в результаті нічного обстрілу було поранено двох неповнолітніх дівчат та їх матір.

Головне