ВООЗ закриває офіс у Москві та переносить його до іншої країни

ВООЗ закриває офіс у Москві та переносить його до іншої країни

Всесвітня організація охорони здоров‘я вирішила закрити Європейський офіс із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями, який знаходиться в Москві. Про це повідомив міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко. 

За його словами, Україна ініціювала цей процес у травні 2022 року.

"За відповідне рішення сьогодні проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Ляшко додав, що рішенню передували палкі дискусії, але зрештою воно демонструє єдине бачення європейського регіону.

"Закриття офісу в Москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з РФ. Дякую за цей потужний політичний сигнал, який, я впевнений, буде не останнім. Який буде лунати доти, поки ця невиправдана агресія не припиниться, а винні не понесуть справедливе покарання", - зазначив міністр.

Нагадаєо, що спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров’я продовжують роботу щодо встановлення причин пандемії COVID-19.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що Covid-19 більше не є надзвичайною ситуацією в глобальному масштабі. В організації вважають, що пандемія, яка забрала життя понад 6,9 мільйона людей, завершується. 

Головне