Вони не повністю на свободі: стали відомі умови перебування керівників "Азову" у Туреччині

Вони не повністю на свободі: стали відомі умови перебування керівників

Керівники маріупольського гарнізону бригади Національної гвардії України "Азов", яких звільнили з російського полону у вересні минулого року, знаходяться на закритому режимному об’єкті у Туреччині. Про це розповіла дружина голови бригади НГУ "Азов" Катерина Прокопенко.

За її словами, рідні звільнених точно не знають, де вони перебувають. Тобто вони не повністю на свободі.

"Вони на закритому режимному об'єкті. Навіть ми не знаємо, де конкретно. Вони не на курорті і не на морі. У них є певний режим, регламентовані дзвінки, розклад. Вони не зазнають тортур, як в росії, але, тим не менше, вони не повністю на свободі", - зазначила Катерина.

При цьому вона додала, що керівники "Азову", які перебувають у Туреччині, знають, що зараз відбувається на війні.

Також жінка наголосила, що тепер головне завдання - повернути українців з Туреччини на Батьківшину. Катерина Прокопенко сподівається, що це станеться якомога швидше.

"Ми всі розуміємо, що, якби вони залишилися в полоні довше в тих умовах, то сталися б невідворотні процеси з їхнім станом. Я вдячна всім причетним за те, що вдалось його (чоловіка Катерини Дениса "Редіса" Прокопенка, - ред.) дістати з того пекла. Тепер важлива задача - повернути чоловіка на Батьківщину", - наголосила дружина українського бійця.

Нагадаємо, у суботу, 20 травня – річниця виходу захисників Маріуполя з "Азовсталі". З моменту здачі в російський полон і до сьогодні Україна вже звільнила близько 500 оборонців.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, що Україна отримує понад 3000 запитів на місяць від російських військових, які хочуть здатися у полон.

Головне