Володимир та Олена Зеленські разом виступили у США: головні подробиці

Володимир та Олена Зеленські разом виступили у США: головні подробиці

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена разом виступили перед представниками урядових і ділових кіл США, пресою та українською громадою.

Про це повідомила пресслужба глави української держави. За словами Володимира Зеленського, серед документів, які він побачив в Національному архіві США, була телеграма Авраама Лінкольна до генерала Гранта.

"Тримайся бульдожою хваткою, гризи й души, скільки можеш" – слова Президента Лінкольна відображають мужність і віру, які допомогли Америці. Такі слова відображають саме те, як воюють українці. У наших переможних битвах за Україну, і Харків, і острів Зміїний у Чорному морі. У нашій битві за Бахмут, де наші солдати йдуть уперед попри труднощі. У нашій битві за кожен сантиметр української землі", - зазначив він.

Він заявив, що ніколи раніше російська диктатура не зустрічала такого сильного опору, і "ніколи більше росії не вдасться знищити жодну іншу націю".

Зеленський підкреслив, що він виступив разом з дружиною, щоб висловити подяку всім американцям – звичайним людям, які "робили й роблять надзвичайні речі за покликом свого серця".

"Я хочу, щоб ви всі знали, що Америка врятувала мільйони українських життів. Мільйони! Чоловіків і жінок, дітей і дорослих. У містах і селах. Мільйони українських дітей тепер можуть бути зі своїми матерями. Чоловіки на фронті тепер чують, як їхні діти чекають на них у тилових містах і селах", - додав глава держави.

Крім того, перша леді розповіла, як особисто здійснила свій перший офіційний візит до США рік тому й виступала в Конгресі.

"У той час мій чоловік не міг поїхати із закордонним візитом – поки доля України ще була невизначена. Ніколи раніше перша леді з іншої країни не виступала перед Конгресом. І ніколи раніше не просила зброї для захисту своєї країни. ... Я бачила сльози сенаторів і конгресменів. Це довело краще за слова: ми однаково цінуємо життя", - зазначила вона.

Президент і перша леді також особисто відзначили членів української громади у США та американців, які допомагали і допомагають Україні після початку вторгнення рф.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент рф Володимир Путін раніше планував знищувати цілі країни. Проте тепер завдяки Україні змушений принижуватись і просити допомоги у таких держав, як КНДР та Іран, заявив глава український лідер Володимир Зеленський.

Головне